1 groentebouillon, zelfgemaakte 500 ml gelatine, geweekte 1 stuk bloemkool 6 stuks broccoli, in roosjes 1 peper 1 zout ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02Voorbereiding stijd: 25 minutenVoorbereiding stijd: 30 minutenVoorbereiding swijze In plaats van gelatine kan ook agar-agar gebruikt worden. Het plantaardige agar-agar moet 2 minuten koken om te kunnen binden; het is te koop bij natuurvoedingswinkels in staven, vlokken of zakjes met poeder. Benodigde materialen: een pudding- of cakevorm, keukenpapier en een keukenmachine of staafmixer Kook de broccoliroosjes gaar in 5 minuten en de bloemkool in 15-20 minuten. Gelatineblaadjes weken in koud water of de poedergelatine oplossen in de warme bouillon, nadat de bloemkool erin gekookt is. Pureer de bloemkool samen met de opgeloste gelatine. Doe deze puree over in een (cake)vorm en zet hier de broccoliroosjes in. Denk erom dat de vorm gestort wordt, dus zet de roosjes op hun kop in de bloemkoolpuree. In de koelkast plaatsen om op te stijven. Vóór gebruik storten door de vorm heel even in heet water te houden. Serveren, in plakken gesneden of in puntjes, blokjes of reepjes. Er kan uiteraard ook worden gekozen voor een broccoliterrine met beetgaar gekookte bloemkoolroosjes erin. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0