250 gm varkenshaas, vet afgesneden, tot g; ehakt gedraaid 125 gm bulghur, ongeroosterd 2 theelepel(s) saffloerie 1 ui, heel fijngehakt 1 teen knoflook, uit de knijper 2 theelepel(s) kerriepoeder 1/2 theelepel(s) gemalen koriander 1/2 theelepel(s) gemalen kaneel 1/4 theelepel(s) zout 6 volkoren pittabroodjes 8 bindsslabladeren 1 dunne plakken tomaat en komkommer; (desgewenst) 1 yoghurtdressing: 6 eetlepel(s) magere yoghurt 1 eetlepel(s) gehakte verse munt 1 eetlepel(s) vers citroensap 1 cayennepeper Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (ovenstand 5). Week de bulghur 15 minuten in een kom met kokend water, zodat de korrels het vocht opnemen. Verhit intussen de olie in een koekepannetje. Doe er de ui en de knoflook in en laat die onder af en toe roeren 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna de kerrie, koriander en kaneel toe en laat die nog 2 minuten op laag vuur meefruiten. Kneed het gehakt goed door met de gebakken kruiderijen, de geweekte bulghur en het zout. Vorm er 12 zo gelijkvormig mogelijke ovaaltjes van met een dikte van circa 1 1/2 cm en een lengte van circa 7 cm. Vet een bakplaat dun in en leg er de gehaktkoekjes op. Bak ze zo'n 35 minuten en keer ze halverwege. Klop intussen voor de dressing de yoghurt met de munt en het citroensap in een kom door elkaar. Roer er wat cayennepeper door. Zet de dressing dan tot gebruik afgedekt in de koelkast. Warm de pittabroodjes ongeveer 2 minuten in de oven. Snij de broodjes aan één kant open. Vul de ontstane holten eerst voor de helft met wat in reepjes gesneden bindsla, gevolgd door een likje dressing en daarna 2 gloeiendhete gehaktkoekjes. Sluit de opening af met nog wat gesneden bindsla en schuif er hier en daar desgewenst nog een plak komkommer en tomaat tussen. Voorzie de vulling ten slotte nog van een lepel dressing. Vouw servetjes om de gevulde pittabroodjes en dien zo snel mogelijk op. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1