1 ui 1 teentje knoflook 2 sneetjes oud brood 500 gm rundergehakt 1 ei 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 1 theelepel kerrie 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 30 gm boter ----VOOR DE GARNERING---- 2 zachtzure appels 2 uien 4 broodjes 1 boter 4 blaadjes slaVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 20 minuten Pel de ui en het knoflook en snipper ze fijn. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het. Vermeng het gehakt met de ui, het knoflook, het ei, de peterselie, de kerrie, zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Kneed alles goed door elkaar en vorm van het mengsel 4 platte schijven. Verwarm een bruineerschaal 5 minuten leeg op de hoogste stand in de magnetron. Neem de schaal uit de magnetron, doe de helft van de boter erin en leg de schijven gehakt erin als de boter bruin is. Bak de schijven snel aan alle kanten bruin. Zet de bruineerschaal terug in de magnetron en verwarm het gehakt onafgedekt nog 6-8 minuten op 70% van het vermogen. Schil intussen de appels en de ui, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in plakken van l cm dik. Pel de ui en snijd deze in ringen. Neem de hamburgers van de bruineerschaal en houd ze warm. Maak de bruineerschaal schoon en verwarm de schaal 3 minuten op de hoogste stand. Leg de overige boter in de schaal, voeg de appel en de ui toe en bak ze samen onafgedekt 2-3 minuten op de hoogste stand. Verwarm de broodjes in een cirkel tussen een dubbele laag wit keukenpapier 45 seconden op de hoogste stand. Besmeer ze met boter, en beleg elk broodje achtereenvolgens met een blaadje sla, een hamburger, 2 schijven appel en wat ringen ui. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2