300 g basmatirijst 3 struikjes shanghai paksoi of 1 gewone paksoi 100 g shii-takepaddestoelen 1 eetlepel maïzena 5 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 250 g) 1 cm verse gemberwortel, fijngesneden 250 ml runderbouillon (van tablet) 2 eetlepels oestersaus Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Shii-take in kom omscheppen met maïzena, zodat alle paddestoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en runderreepjes 5 min. al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 sec. fruiten. Paddestoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 sec. doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren. voedingswaarde : 475 kcal p.p. bereidingstijd : 20 minuten
Runderreepjes met shii-takes en shanghai paksoi is een recept van De Virtuele Keuken