Kalfsreepjes met gember en koriander

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram ongepaneerde kalfsschnitzels 1 citroen 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui 1 rode paprika 3 eetlepels zonnebloemolie peper zout 2 eetlepels gehakte koriander 2 eetlepels ketjap manis zout 100 gram taugé
Voorbereiding
: Snijd het kalfsvlees in smalle reepjes. Boen de citroen schoon onder heet water, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pel de ui en snipper deze. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in smalle repjes. Bereiden: Verhit de wok, giet de olie langs de rand en roerbak hierin de kalfsreepjes 5 minuten. Voeg peper en zout toe. Schep de ui en paprika erdoor en bak nog eens 4 minuten. Voeg 1 eetlepel koriander, citroenrasp en -sap, gember en sojasaus toe. Schep dit, op een hoge stand, door de wokschotel en meng de taugé erdoor. Schep het gerecht op warme borden en strooi de rest van de koriander erover. Serveersuggestie: Lekker met pandanrijst en groene salade of broccoli. Tip: bestroi het gerecht eens met gefrituurde uitjes. Voedingswaarde: eiwit 42 g vet 9 g koolhydraten 6 g kcal (kj) 264 (1109) -

Kalfsreepjes met gember en koriander is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsreepjes met balsamicoazijn en honing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwitserse Kalfsreepjes
20-30 min -
Bekijk recept
Kalfsreepjes In Kaassaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept