500 gram ongepaneerde kalfsschnitzels 1 citroen 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui 1 rode paprika 3 eetlepels zonnebloemolie peper zout 2 eetlepels gehakte koriander 2 eetlepels ketjap manis zout 100 gram taugéVoorbereiding : Snijd het kalfsvlees in smalle reepjes. Boen de citroen schoon onder heet water, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pel de ui en snipper deze. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in smalle repjes. Bereiden: Verhit de wok, giet de olie langs de rand en roerbak hierin de kalfsreepjes 5 minuten. Voeg peper en zout toe. Schep de ui en paprika erdoor en bak nog eens 4 minuten. Voeg 1 eetlepel koriander, citroenrasp en -sap, gember en sojasaus toe. Schep dit, op een hoge stand, door de wokschotel en meng de taugé erdoor. Schep het gerecht op warme borden en strooi de rest van de koriander erover. Serveersuggestie: Lekker met pandanrijst en groene salade of broccoli. Tip: bestroi het gerecht eens met gefrituurde uitjes. Voedingswaarde: eiwit 42 g vet 9 g koolhydraten 6 g kcal (kj) 264 (1109) -
Kalfsreepjes met gember en koriander is een recept van De Virtuele Keuken