500 g lamsfilet of (lams)shoarmareepjes 2 teentjes knoflook 1 (rode) ui 2 rode spaanse pepers 250 g prei 2 eetl. zonnebloemolie 4 eetl. oestersaus of ketjap manis 2 eetl. thaise vissaus (nam pla) of ketjap; asin 1 eetl. honing of bruine basterdsuiker 2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries) 1 citroenVoorbereiding : Snijd het lamsvlees in smalle reepjes. Pel de knoflook en ui en snipper deze. Verdeel de Spaanse pepers, zonder zaadjes, in stukjes. Snijd de prei in smalle ringetjes.Voorbereiding : Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de knoflook, ui en peper 2 minuten. Schep de vleesreepjes erdoor en bak al omscheppend 5 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. Meng de oestersaus, vissaus en honing erdoor. Strooi de munt erover. Garneer met partjes citroen. Suggestie: • In plaats van lamsvlees is varkensfricandeau ook heel geschikt. • De munt kan worden vervangen door citroenmelisse of koriander. Wijnadvies: Een pittig gerecht met oosterse invloed, kies voor een Syrah of Pinotage Rosé uit Zuid-Afrika. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 28 g vet: 21 g koolhydraten: 12 g kcal (kj): 349 (1466) -