100 gram kalfsschnitzel 50 gram basmatirijst 200 gram diepvriesdoperwtjes sap van een kwart citroen 1 dl witte wijn 1 eetlepel bloem 1 eetlepel gehakte peterselieblaadjes 1 eetlepel olie peper zout Snijd het vlees in repen van ca. 1,5 cm breed . Rol de stukjes vlees door de bloem en zet de stukjes apart op een schoon bord . Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwtjes met wat water en zout ca. 2 minuten in een pan met deksel, giet de doperwtjes vervolgens af. Verhit een koekenpan met de olie en bak de reepjes kalfsschnitzel in 2 à 3 minuten gaar en goudbruin, peper en zout het vlees. Haal de stukjes vlees uit de pan en houd ze apart . Blus de pan af met de wijn en het citroensap en laat het vocht 15 seconden doorkoken . Doe het vuur uit en leg de stukjes vlees in het wijn/citroenmengsel, laat het vocht zo een minuut in het vlees trekken . Meng ondertussen de doperwtjes door de rijst en schep het mengsel in een diep bord. Strooi de peterselie bij het vlees in de pan, schep het vocht uit de pan ruim over de rijst en leg de stukjes vlees op de rijst. Eet lekker! -
Kalfsschnitzel met rijst en doperwtjes is een recept van De Virtuele Keuken