Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetl. dijonmosterd 125 ml crème fraîche 250 g gemengde paddestoelen 2 knoflooktenen 50 g boter 2 eetl. olijfolie 4 kalfslapjes (ca. 125 g per stuk) zout versgemalen peper 1 eetl. fijngehakte peterselie 50 gr. groene olijven zonder pit
Voorbereiding
: Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Voorbereiding
: Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze dienen nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees. Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door. Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over. Suggestie: Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten. Variatie: Vervang de kalfslapjes door kalfsoesters. De baktijd bedraagt op een middelmatige hittebron dan ongeveer 5 minuten per kant. Wijnadvies: Heel lekker bij een glaasje rode Beaujolais of Bourgogne, maar ook een volle Chileense witte (Viña Maipo Chardonnay) of roséwijn (Rosé de Provence). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 30 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 418 (1756) -

Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept