2 eetl. dijonmosterd 125 ml crème fraîche 250 g gemengde paddestoelen 2 knoflooktenen 50 g boter 2 eetl. olijfolie 4 kalfslapjes (ca. 125 g per stuk) zout versgemalen peper 1 eetl. fijngehakte peterselie 50 gr. groene olijven zonder pitVoorbereiding : Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Maak de knoflook schoon en pers deze uit.Voorbereiding : Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze dienen nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees. Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door. Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over. Suggestie: Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten. Variatie: Vervang de kalfslapjes door kalfsoesters. De baktijd bedraagt op een middelmatige hittebron dan ongeveer 5 minuten per kant. Wijnadvies: Heel lekker bij een glaasje rode Beaujolais of Bourgogne, maar ook een volle Chileense witte (Viña Maipo Chardonnay) of roséwijn (Rosé de Provence). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 30 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 418 (1756) -
Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken