Vitello tonnato

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g kalfsfricandeau peper zout 1 ui 5 kruidnagels 5 dl droge witte wijn 1 klein blikje ansjovisfilets 1 klein blik tonijn in olie 2 eetl. kappertjes 2 eetl. mayonaise mespuntje cayennepeper 1 citroen mespuntje paprikapoeder
Voorbereiding
: Wrijf de kalfsfricandeau in met peper en zout. Pel de ui en steek de kruidnagels erin. Giet de wijn in een pan en voeg de kalfsfricandeau, de ui met kruidnagels en 2 ansjovisfilets toe. Breng alles snel aan de kook, zet de warmtebron lager en laat de kalfsfricandeau zachtjes 40 minuten met het deksel op de pan koken. Keer het vlees af en toe even. Haal de kalfsfricandeau uit het vocht en laat afkoelen. Dek het vlees af of wikkel het in folie om uitdrogen te voorkomen. Kook het vocht tot 2 dl. in en zeef het daarna. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg dit samen met 1 eetl. kappertjes en 1 ansjovisfilet bij het vocht. Pureer de saus met de staafmixer of in een keukenmachine. Laat de saus verder afkoelen en roer dan de mayonaise en de cayennepeper erdoor.
Voorbereiding
: Snijd het afgekoelde vlees in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Giet de saus over het vlees. Garneer met de rest van de kappertjes, ansjovisfilets en partjes citroen. Strooi er paprikapoeder over. Suggestie: Gebruik voor kalfsvlees niet al te sterke, overheersende kruiden. Dat is zonde van de mooie kalfsvleessmaak. Kruiden die bij voorkeur in aanmerking komen zijn (verse) groene kruiden als peterselie, dragon, kervel, oregano, koriander, salie, basilicum, bieslook en dille, verder versgemalen zwarte en witte peper, nootmuskaat en foelie en Indonesische specerijen als sereh (citroengras) en djahé (gemberpoeder). Wijnadvies: Dit prachtige gerecht verdient een sappige Pinot Grigio, een Soave of een Verdicchio dei Castelli di Jesi. Ook Chardonnays zijn goede maatjes (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 40 g vet: 12 g koolhydraten: 1 g kcal (kj): 272 (1143) -

Vitello tonnato is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept