1 pak lassie wilde witte rijst 1 blikje maïskorrels (à 150 g), uitgelekt 1/2 rode paprika, in blokjes 2 lente-uitjes, fijngehakt 1 avocado 1 eetlepel citroensap 2 tomaten, in kleine blokjes 1 eetlepel verse fijngehakte koriander 2 of 3 biefstukken (à 125 g) 2-3 eetlepels boterVoorbereiding 1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Schep in een kom de maïskorrels, blokjes paprika en de helft van de lente-uitjes door elkaar. Schil intussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de blokjes avocado in een kom en besprenkel de avocado met citroensap. Voeg de blokjes tomaat, de overige lente-uitjes, koriander, zout en zwarte peper aan de avocado toe en schep het avocadomengsel door elkaar.
2. Giet de rijst af en laat deze nog 5 minuten afgedekt staan. Dep intussen de biefstuk droog en kruid het vlees met peper.
3. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen medium. Breng de biefstuk op smaak met zout.
4. Verdeel de rijst, maïssalade en biefstuk over twee borden. Schep de avocadosalade over de biefstuk.
5. Tip: Maak de avocadosalsa lekker pittig met een paar druppels Tabasco. -