600 g broccoli 1 gele paprika 250 g tomaten 25 g boter 2 schaaltjes catalaanse braadworstjes (a 6 stuks; ) 2 zakjes aardappelpuree met bieslook en crèm; e fraîche (pak a 3 zakjes Bereiden Broccoli in roosjes verdelen, stronk schillen en in plakjes snijden. Paprika schoonmaken, in kwarten snijden en vervolgens in smalle reepjes. Tomaten in stukken snijden. In koekenpan boter smelten en worstjes in 15 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. paprikareepjes en stukken tomaat meebakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen broccoli in ruim kokend water met zout in 5-6 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Broccoli afgieten, grof stampen en door puree mengen. Puree over vier borden verdelen en op elk bord 3 worstjes leggen. Paprika-tomatenmengsel ernaast scheppen.
Broccolipuree met catalaanse worstjes is een recept van De Virtuele Keuken