Gehaktsaté met pinda-banaandip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g gehakt peper en zout 5 eetl. paneermeel 1 ei 1 theel. sambal oelek 2 eetl. zonnebloemolie kroepoek chips 8 satéstokjes of 4 metalen spiesen voor de dip: 2 dl satésaus (potje of pakje) 1 eetl. pinda’s 1 banaan 1 eetl. honing
Voorbereiding
: Meng het gehakt met een beetje peper en zout, paneermeel, ei en sambal oelek. Vorm er kleine gehaktballen van ongeveer zo groot als een golfballetje. Leg houten satéstokjes even in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken.
Voorbereiding
: Verhit de olie in een koekenpan of een grillpan en rooster hierin de gehaktballetjes 15 minuten. Draai ze regelmatig om. Laat ze iets afkoelen. Rijg de balletjes om en om met de kroepoek chips aan de stokjes of spiesjes. Verwarm intussen voor de dip de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Hak de pinda’s fijn. Dit gaat handig door de pinda’s in een plastic zakje te doen en er vervolgens met een deegrol of fles of met een stevige hand op te drukken. Voeg de gehakte pinda’s, de in kleine stukjes gesneden banaan en de honing bij de satésaus. (Verdun de saus als deze te dik is met een beetje water of melk). Suggestie: Het is lekker om hier een komkommer-tomatensalade bij te eten. Variatie: • Het is ook lekker om er een koude dip bij te presenteren van 2 dl yoghurt, 1 geprakte banaan, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel mosterd. • De gehaktballetjes kunnen ook geregen worden met cherry/kerstomaatjes ertussen. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 35 g vet: 54 g koolhydraten: 29 g kcal (kj): 742 (3117) -

Gehaktsaté met pinda-banaandip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktsaté met pinda-banaandip
Bekijk recept