1 pak lassie meergranenrijst 300 g sperziebonen 1 varkenshaasje (à c 3 eetlepels boter 2 sjalotjes, fijngesnipperd 75 ml droge witte wijn 1 bekertje crème fraiche (à 125 ml) 1/4 kruidenbouillonblokje, verkruimeld 1 1/2 eetlepel verse peterselie 1 1/2 eetlepel verse bieslook 1/2 eetlepel allesbinder (of 1) verder: aluminiumfolieVoorbereiding 1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Kook intussen in een andere pan de sperziebonen in een bodem water met zout in ca. 15 minuten beetgaar.
2. Dep het varkenshaasje droog en kruid het vlees met peper. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en schroei hierin de varkenshaas op hoog vuur rondom dicht. Bak de varkenshaas op middelhoog vuur in ca. 5-7 minuten per kant bruin.
3. Giet de rijst af en laat deze nog 5 minuten afgedekt staan. Verhit intussen in een steelpan de overige boter en fruit hierin de sjalotjes ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wijn, crème fraiche, het bouillonblokje, peterselie en bieslook toe en laat de saus op zacht vuur ca. 3 minuten inkoken. Bind de saus met allesbinder.
4. Giet de sperziebonen af. Breng de varkenshaas op smaak met zout en snijd het vlees in plakken. Verdeel de rijst, sperziebonen en plakken varkenshaas over twee borden. Schenk de saus over het vlees.
5. Variatietip: Ook lekker met gegratineerde tomaten: Halveer hiervoor 2 vleestomaten -