1 mooie entrecote 2 grote in fijne ringen snijden uien 1 grote in fijne ringen gesneden rod; e paprika 1 kopje bouillon 1 jalapenopepers 1 verse gehakte koriander ---- Voor de Marinade: ---- 3/4 deciliter japanse sojasaus 1/2 deciliter amberbier 1/2 deciliter worcestershiresaus 1 1/2 eetlepel limoensap 1 eetlepel jalapeñovocht (van ingeblikte jalap; eño's 1 eetlepel suiker 1/2 eetlepel fijngehakte knoflook 30 gram lente uitjes; zeer fijn gesneden 1/2 theelepel peper; versgemalen Meng alle ingrediënten van de marinade in een kom en laat het vlees minstens 6 uur marineren. Snijd de kalkoenfilets en de entrecôte in reepjes en bak die aan op een grill. Schik ze daarna in een pannetje en bestrooi ze met de uiringen, rode paprika, jalapeñopepers en verse gehakte koriander. Overgiet het geheel met de bouillon en laat het nog vijf minuten sudderen. Serveer er tortilla's (warm), zwarte bonen met zure room (warm), verse rauwe groenten (bijv. maïs, geraspte wortel, krulsla), guacamole, stukjes zure tomaat (marineren met olie, limoen en een beetje komijn), pikante salsa en (eventueel) geraspte cheddarkaas bij. N.B.: Fajitas is geen Mexicaans, maar een Texaans gerecht. Het bestaat uit een forse biefstuk (in Texas gebruikt men 'skirt steak', een deel van het rund dat hier 'vinkenlap' wordt genoemd), dat na een langdurig verblijf in een pittige marinade boven een houtskoolvuur wordt geroosterd en vervolgens in pinkdikke reepjes wordt gesneden. Het vlees wordt, samen met wat in repen gesneden ijsbergsla en wat fijngesneden jalapeñopepers, geserveerd in of op een tarwetortilla.