1 fijngesneden grote ui 1 stengel bleekselderij; in plakjes gesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikken gepelde tomaten (zonder vocht) 1 theelepel tijmblaadjes wat zout en wat peper wat nootmuskaat 2 1/2 eetlepel fijngesneden kervel of peterselie 4 plakjes varkensfilet van circa 100 gram elk 4 plakjes rauwe ham 4 plakjes jonge boerenkaas 40 gram geraspte oude boerenkaas 20 gram boter of margarineVoorbereiding : Bak de ui en bleekselderij gedurende pakweg 7 minuutjes in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten en tijm toe en laat dit mengsel in een open pan zo’n 20 minuten koken tot het geheel wat ingedikt is. Pureer deze saus en breng hem op smaak met wat zout, peper, nootmuskaat en kervel. Schenk de saus vervolgens in een ovenschaal. Bak het vlees aan beide zijden in 1 eetlepel olijfolie snel bruin op een hoog vuur. Neem daarna de plakken vlees uit de pan en leg ze in de saus in de ovenschaal. Bak dan de plakken rauwe ham snel krokant in het achtergebleven braadvet en leg de ham op het vlees. Leg nu op de ham een plak jonge kaas en strooi daarover de oude kaas. Verdeel de boter hierover en gratineer het gerecht in ongeveer 9 minuutjes in een op 240º voorverwarmde oven. Dit gerecht smaakt heerlijk met een pasta en een frisse groene salade met een dressing van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, wat zout en wat peper en 3 ½ eetlepel olijfolie.