1 peper 1 zout 4 biefstuk tartaar 1 1/2 eetlepel(s) (dieet)margarine 100 gm champignons 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) mierikswortelsaus (kant-en-klaar u; it een potje) 1 tomaat 1 takje peterselie Strooi wat peper en zout over de biefstuk tartaar. Verhit in een koekenpan de margarine. Bak de tartaar nu aan beide kanten bruin, geef elke zijde een baktijd van ca. 7 minuten. Ondertussen wast u de champignons, laat ze even uitlekken in een zeef of vergiet. Snijd de paddestoelen in plakjes, sprenkel er een beetje citroensap over zodat ze blank van kleur blijven. Verwarm een schaal vast voor. Leg de gebakken biefstuk tartaar op de warme schaal. Bak in het overgebleven vet - de hittebron op de laagste stand - in 1 minuut de champignonplakjes. Schep goed door. Haal de pan van het vuur. Schep de mierikswortelsaus door de paddestoelen. Leg op elk biefstuk tartaar een schep van die saus. Garneer de schaal met de in plakjes gesneden tomaat en een toefje peterselie. Variatie: Kies oesterzwam ipv champignons. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2