500 gram runderlappen 1 ui; gesnipperd 1 eetlepel boter 1 eetlepel tomatenpuree wat takjes tijm de schil van 1/8 sinaasappel 1 flesje donker abdijbier 4 dl runderfond wat peper en zout in blokjes gesneden plakjes ontbijt; koekVoorbereiding : Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Laat de boter uitbruisen in de pan en schroei het vlees dicht. Voeg nu d! e ui en de tomatenpuree toe en bak een en ander even mee. Schenk de fond en het bier erbij en voeg de sinaasappelschil en de tijm toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en doe het deksel op de pan. Laat het vlees vervolgens op een laag vuurtje in ruim 2 uur garen. Haal hierna het deksel van de pan en voeg de ontbijtkoek toe, zodat de saus kan binden. Laat het geheel nog zo?n 15 minuutjes stoven. Heerlijk met een kruimige aardappel en bijvoorbeeld wat rode kool.