10 radijsjes 2 wortelen 1 peper 1 zout 2 eetlepels wijnazijn 1 eetlepel notenolie 1 eetlepel sla-olie 1 eetlepel gehakte peterselie 600 gm aardappelen (bintje) 80 gm boter 1 eetlepel olie 4 hamburgers van 150 g (rundergehakt; )Voorbereiding : Was de radijsjes en schil de wortelen. Snij beide in dunne plakjes en dan in kleine staafjes. Roer zout en peper door de azijn tot het zout is opgelost en klop er beide soorten olie door. Laat de groenten 30 min. marineren in de vinaigrette en roer er de gehakte peterselie door. Schil de aardappelen, rasp ze grof en maak er hoopjes van. Bak ze in de helft van de boter met een lepeltje olie in een koekepan met anti-aan-baklaag. Bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur. Serveer ze telkens met 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti. Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen. Tip: Voor deze Zwitserse aardappelkoekjes hebt u een niet te fijne rasp nodig. Meng l kg geraspte aardappelen met peper en zout en bak er hoopjes van in een mengsel van boter (50 g) en olie (3-4 eetlepels). Druk de hoopjes plat en laat ze in totaal 5-6 min. bakken aan beide kanten tot ze goudgeel en krokant worden. U kunt de aardappelen mengen met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.