Roergebakken witlof met varkensvlees

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gram in reepjes gesneden varkensfilet 2 eetlepels olie 1 fijngesneden sjalotje 1 rode, in dunne ringen gesneden chil; ipeper 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel 500 gram in reepjes gesneden witlof 1 theelepel honing 2,5 eetlepels japanse sojasaus 1,5 theelepels limoensap zout en peper 3 in schuine ringen gesneden lente-; uitjes 50 gram grofgehakte pinda’s Bak het vlees in pakweg 4 minuten rondom bruin in de olie en schep het dan uit de pan. Bak vervolgens de sjalot, chilipeper en gemberwortel gedurende ongeveer 5 minuten in de achtergebleven olie. Voeg het witlof toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg hierna de honing, sojasaus en limoensap toe en verwarm een en ander gedurende 2 minuutjes tot het witlof beetgaar is. Roer nu het vlees erdoor en verwarm alles nog 1 minuut. Breng het geheel op smaak met wat peper, zout, lente-ui en pinda’s. Lekker met rijst of noedels.

Roergebakken witlof met varkensvlees is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept