400 gram in reepjes gesneden varkensfilet 2 eetlepels olie 1 fijngesneden sjalotje 1 rode, in dunne ringen gesneden chil; ipeper 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel 500 gram in reepjes gesneden witlof 1 theelepel honing 2,5 eetlepels japanse sojasaus 1,5 theelepels limoensap zout en peper 3 in schuine ringen gesneden lente-; uitjes 50 gram grofgehakte pinda’s Bak het vlees in pakweg 4 minuten rondom bruin in de olie en schep het dan uit de pan. Bak vervolgens de sjalot, chilipeper en gemberwortel gedurende ongeveer 5 minuten in de achtergebleven olie. Voeg het witlof toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg hierna de honing, sojasaus en limoensap toe en verwarm een en ander gedurende 2 minuutjes tot het witlof beetgaar is. Roer nu het vlees erdoor en verwarm alles nog 1 minuut. Breng het geheel op smaak met wat peper, zout, lente-ui en pinda’s. Lekker met rijst of noedels.
Roergebakken witlof met varkensvlees is een recept van De Virtuele Keuken