2 uien 3 teentjes knoflook 1 groen pepertje 1000 gm runderriblappen 3 eetlepel(s) olie 1 blikje tomatenpuree (68 g) 300 deciliter runderbouillon 1 theelepel(s) kaneelpoeder 1 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) Tabasco 1 peper 1 zout 2 blikken kidneybonen (400 g) 3 vleestomaten 1 rode paprika 1 gele paprika 2 eetlepel(s) peterselie 250 deciliter zure room Pel en snijd de uien in parten. Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snijd het in ringetjes. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend bruin. Voeg de uien, de knoflook, het pepertje en de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees en voeg het kaneelpoeder, het citroensap, de Tabasco en peper en zout naar smaak toe en laat het vlees 2 uur op een heel laag vuur stoven. Voeg zonodig nog wat water toe. Laat intussen de kidneybonen uitlekken. Maak de tomaten en de paprika's schoon. Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in stukjes. Schep 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen en de paprika en de tomaatstukjes door het vlees. Garneer met peterselie en serveer met zure room, Mexicaanse rijst en een salade van tomaat en avocado. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :