50 gm asem 1 kg mager varkensvlees 4 eetlepel(s) djahe 2 eetlepel(s) knoflookpoeder 2 eetlepel(s) uienpoeder 6 eetlepel(s) ketjap benteng manis 1 peper, zout 1 citroensap 1 olie Maak 1 dag van tevoren een marinade van de djah‚, het knoflook- en het uiepoeder en de ketjap. Voeg hieraan het sap van een halve citroen toe en zoveel zout en peper als u voor 1 kg hamlappen gebruikt. Leg het vlees hierin en keer het regelmatig om. Laat op de dag van de maaltijd olie in de pan heet worden en bak het vlees hierin bruin. Laat het daarna sudderen tot het vlees gaar is (voeg zonodig water toe om droogbakken te voorkomen). Snijd het gare vlees vlak voor het opdienen in dunne plakken (ca. 5 mm). :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2