500 gm hamlappen 2 theelepel(s) djahe 1 theelepel(s) uienpoeder 1 1/2 theelepel(s) knoflookpoeder 3 eetlepel(s) ketjap benteng manis 1 pinch ve-tsin 1 citroensap 1 zout, peper 4 eetlepel(s) zonnebloemolie 1 gesnipperde ui 1/2 kp bouillon 2 eetlepel(s) suiker 100 ml droge sherry 1/2 blikje tomatenpuree 1/2 theelepel(s) ve-tsin Vlees: Snijd het vlees in blokjes en wrijf ze in met een kruidenmengsel, bestaande uit 2 tl djahe, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 3 el ketjap, een mespuntje ve-tsin, een paar druppel citroensap en wat zout en peper. Bak het vlees in 3 el zonnebloemolie zachtjes bruin en gaar. Voeg zonodig wat water toe om aanbakken te voorkomen. Saus: Fruit de ui met 1/2 tl knoflookpoeder in 1 el zonnebloemolie. Maak een mengsel van 1/2 kopje bouillon, 2 el suiker, 1 el droge sherry, 1/2 blikje tomatenpuree en 1/2 tl ve-tsin. Doe dit bij de ui in de pan en laat 5 minuten pruttelen (goed roeren). Schenk de saus over het vlees. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2