Blinde vinken met spinazie-worstvulling

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

50 gm diepvriesspinazie (deelblokjes) 1 zout 1 peper 2 plakjes varkens filet circa 150 g; samen 1/2 eetlepel(s) geraspte parmezaanse kaas 1 knakworstje 1 zeer klein uitje 1 olijfolie 15 gm boter 1 tomaat van circa 150 g 1 bouillonpoeder 1 blaadje verse basilicum
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten
Voorbereiding
stijd: 9 minuten, plus 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron Laat de spinazie ontdooien. Doe het in een kommetje en breng de groente op smaak met een snufje zout en peper (en eventueel een snufje nootmuskaat). Roer goed door. Sla de plakjes varkensfilet zonodig plat. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de varkensfilet, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en leg op elk plakje een half knakworstje. Rol het vlees op en steek het vast met een prikkertje of bind het op met een stukje keukentouw. Snipper de ui en doe deze in een magnetronschaal, voldoende ruim voor de vleesrolletjes. Doe l eetlepel olie en de helft van de boter erbij en fruit het mengsel l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Ontvel intussen de tomaat, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Leg nu de vleesrolletjes bij het mengsel in de schaal en plaats deze 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer het vlees halverwege de bereidingstijd om. Doe vervolgens tomaat, mespuntje bouillonpoeder, resterende boter en basilicum bij de vleesrolletjes. Breng het op smaak met zout en peper en wentel de rolletjes door de saus. Plaats de schaal 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer de rolletjes halverwege de bereidingstijd om. Laat het gerecht tot slot nog 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712640,Kalorio

Blinde vinken met spinazie-worstvulling is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ierse Worst Pie
30-60 min -
Bekijk recept
Ierse Worst Pie
30-60 min -
Bekijk recept
HERDERS PASTEI
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met bessenglazuur
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept