Biefstuk met champignon-pepersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g (kastanje) champignons 4 (kogel) biefstukken van ca. 150 g 2 eetl. (ingemaakte) groene peperkorrels; uit een potje 50 g boter zout 250 ml crème fraîche
Voorbereiding
: Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn. Laat de peperkorrels uitlekken.
Voorbereiding
: Verhit de boter in een koekenpan. Bak de biefstukjes snel aan beide kanten aan. Temper de hittebron en bak ze nog eens enkele minuten. De juiste baktijd hangt af van de gewenste gaarheid. Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met zout. Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden. Giet 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem. Voeg de peperkorrels en champignonplakjes toe en bak alles enkele minuten op een middelhoge hittebron. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, zonder te koken, goed door. Leg de biefstukjes heel even in de saus. Verdeel de biefstukjes over de verwarmde borden en verdeel de champignons, pepertjes en saus over het vlees. Suggestie: Voeg aan de saus 2 eetlepels cognac toe. Variatie: Eet bij dit gerecht sperziebonen en aardappelpuree. Wijnadvies: Hier mag zeker wel een wat betere rode wijn op tafel (Bordeaux Supérieur of zelfs een Haut-Médoc). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 44 g vet: 37 g koolhydraten: 4 g kcal (kj): 525 (2205)

Biefstuk met champignon-pepersaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept