1 pakje conimex mix voor chinese zoetzuur 400 magere varkensvleesblokjes 2 rode paprika´s 400 g doperwtjes (diepvries) 1 teentje knoflook 1 blikje (ca. 200 g) ananasstukjes 1 pak (250 g) conimex wok noedels 5 eetlepels conimex wok olieVoorbereiding Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken. Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Pel de knoflook. Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok. Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut. Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap,
2.5 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven). Verdeel over 4 kommen of borden. Bevat per portie: Energie 662 kcal Eiwitten 35 g Vet 27 g Koolhydraten 70 g Prijs per persoon: ca. € 2,60 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing