voor de vleesrolletjes 8 pruimen zonder pit 1 el. kappertjes 1 el. groene olijven zonder pit 1 uitgeperst teentje knoflook 1 tl. verse oregano 4x75 gr. dunne entrecotes 4 cocktailprikkers 2 el. olijfolie 75 ml. droge witte wijn 200 gr. bulgur 50 gr. boter voor de groente 2 el. oijfolie 2 teentjes knoflook 250 gr. verse spinazie of diepvries 1 blik kikkererwten 440 gr. uitgelekt 2 el. citroensap peper en zout 2 el. fijngehakte peterselieVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 200c. Hak de pruimen, kappertjes, olijven, knoflook en oregano fijn met een staafmixer. Doe een schepje van de vulling op ieder vleesplakje, rol het in de breedte op en zet vast met een cocktailprikker. Verhit de olie in een koekepan en bak de rolletjes rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal, schenk de witte wijn erover, dek af met aluminiumfolie en laat nog 15 min. in de oven garen. Kook ondertussen 300 ml. water en schenk over de bulgur. Voeg een klontje boter en wat zout toe en laat 10 min. wellen. Verhit intussen de olie in een pan en bak de knoflook zachtjes. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet de uitgelekte kikkererwten erbij en stoof nog 5 min. op zacht vuur. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de groenten over de bulgur in diepe borden. Snijd de vleesrolletjes in plakjes en leg deze over de groenten. Schep wat kookvocht van de vleesrolletjes erover en bestrooi ze met peterselie. Energie totaal per persoon 375 Kcal. 1575 Kj 30 gr. eiwit 44 gr. koolhydraten 9 gr. vet
Gevulde vleesrolletjes met spinazie en kikkererwten is een recept van De Virtuele Keuken