1 stuk entrecote van pakweg 1 kilo 5 teentjes knoflook; gehalveerd 1,5 eetlepel grove mosterd 50 gram boter of margarine 5 eetlepels olijfolie wat peper en zout 3 dl kalfs- of vleesfondVoorbereiding : Maak in de bovenkant van de entrecote 10 kleine inkepingen en steek hierin de halve knoflookteentjes. Bestrijk de entrecote dan rondom met mosterd. Verhit vervolgens de boter en olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de entrecote in ongeveer 6 minuten rondom lichtbruin. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad de entrecote in zo’n 25 minuten in een op 180º C. voorverwarmde oven. Neem hierna het vlees uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Schep nu een deel van het vet uit de braadpan. Schenk de fond in de pan en roer het aanbaksel onder het verwarmen los. Snijd de entrecote in plakken en verdeel deze over de borden. Serveer het vlees met de saus, wat plakjes kruidenboter (zie hieronder) en geroosterde aardappels. Kruidenboter Roer 150 gram zachte boter glad en voeg 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 fijngesneden ansjovisfilet, 3½ eetlepel fijngesneden peterselie en 2 eetlepels fijngesneden bieslook toe. Breng een en ander op smaak met wat peper en zout en citroensap. Rol de boter vervolgens in plasticfolie en laat de rol zo’n 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd de boter voor het serveren in dunne plakjes.