Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gram ontpitte, gedroogde pruimen 1 kilo in stukken gesneden magere varkensl; appen 3,5 eetlepel olijfolie 750 gram kleine verse uitjes 2 teentjes knoflook; fijngesneden 1 blaadje laurier snufje gemalen kaneel 1 theelepel gedroogde oregano wat peper en zout 3 dl lichte rode wijn 2,5 dl kippenbouillon 3 eetlepels fijngesneden peterselie
Voorbereiding
: Schenk ruim water over de pruimen en laat deze 30 minuten weken. Laat de pruimen hierna uitlekken. Bak het vlees in de olie rondom bruin. Schep het vlees dan uit de pan en bak vervolgens de uitjes en de knoflook in pakweg 10 minuten in het achtergebleven braadvet. Voeg laurier, kaneel, oregano, peper en zout toe en bak alles nog gedurende circa 5 minuutjes. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel wat extra bouillon toe. Het vlees moet voor ¾ onder staan. Stoof nu het vlees met het deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten. Voeg dan de pruimen toe en stoof het gerecht nog gedurende 40 minuten tot het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en peterselie. Lekker met gekookte aardappels en stoofpeertjes.

Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept