150 gram ontpitte, gedroogde pruimen 1 kilo in stukken gesneden magere varkensl; appen 3,5 eetlepel olijfolie 750 gram kleine verse uitjes 2 teentjes knoflook; fijngesneden 1 blaadje laurier snufje gemalen kaneel 1 theelepel gedroogde oregano wat peper en zout 3 dl lichte rode wijn 2,5 dl kippenbouillon 3 eetlepels fijngesneden peterselieVoorbereiding : Schenk ruim water over de pruimen en laat deze 30 minuten weken. Laat de pruimen hierna uitlekken. Bak het vlees in de olie rondom bruin. Schep het vlees dan uit de pan en bak vervolgens de uitjes en de knoflook in pakweg 10 minuten in het achtergebleven braadvet. Voeg laurier, kaneel, oregano, peper en zout toe en bak alles nog gedurende circa 5 minuutjes. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel wat extra bouillon toe. Het vlees moet voor ¾ onder staan. Stoof nu het vlees met het deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten. Voeg dan de pruimen toe en stoof het gerecht nog gedurende 40 minuten tot het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en peterselie. Lekker met gekookte aardappels en stoofpeertjes.
Gestoofd varkensvlees met gedroogde pruimen is een recept van De Virtuele Keuken