Costoletta Di Maiale Alla Mostarda (Ribkarbonade Met Mosterd

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 ribkarbonades van elk zo’n 150 gram 4 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels bloem 7 eetlepels olijfolie 50 gram boter 4 fijngesneden blaadjes salie 3 fijngesneden sjalotten 1 dl slagroom 1 kilo stevig kokende aardappels 3 in grove ringen gesneden uien wat takjes rozemarijn wat versgemalen peper en wat zout 4 gehalveerde grote tomaten 2 eetlepels gehakte peterselie 1 fijngesneden teentje knoflook 2 eetlepels paneermeel
Voorbereiding
: Kruid de karbonades met wat peper en zout en wrijf ze in met de grove mosterd. Bestrooi ze daarna met de salie. Dek ze vervolgens af met plasticfolie en laat ze pakweg 30 minuten in de koelkast marineren. Wentel ze dan door de bloem en bak ze goudbruin in 3 eetlepels olie en 50 gram boter. Neem hierna de karbonades uit de pan en bak de sjalotten lichtbruin in de braadjus. Giet de slagroom erbij en roer een en ander goed door elkaar. Laat dit mengsel nu even doorkoken en bewaar de saus in een schaaltje tot deze moet worden gebruikt. Was in de tussentijd de aardappels goed schoon. Snijd ze dan (in de lengte) in 6 partjes. Leg deze partjes in een ovenschaal en rangschik de uiringen er overheen. Kruid een en ander met wat peper, zout en een paar takjes rozemarijn. Besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie en zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in een op 180º C voorverwarmde oven. Schep de inhoud van deze schaal af en toe door elkaar. Leg ook de halve tomaten in een ovenschaal en bestrooi deze met knoflook, peterselie, peper, zout en paneermeel. Zet deze schaal gedurende pakweg 15 minuten in de oven. Als de aardappels 15 minuten in de oven hebben gestaan, kunnen de karbonades er bovenop worden geplaatst en deze combinatie weer in de oven worden gezet. Haal het geheel na 5 minuten uit de oven en plaats de inmiddels gebakken tomaten rondom. Serveer de sjalottensaus apart.

Costoletta Di Maiale Alla Mostarda (Ribkarbonade Met Mosterd is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept