Gegratineerde Hamlappen Met Bloemkool En Champignons

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram hamlappen 250 gram grote champignons 1 kleine bloemkool 25 gram boter 2 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 100 gram geraspte kaas (extra belegen) wat versgemalen peper en wat zout
Voorbereiding
: Snijd de hamlappen in flinke dobbelstenen. Snijd vervolgens het bloemkooltje in roosjes. Snijd tot slot de schoongeborstelde champignons in plakjes.
Voorbereiding
: Verhit de boter en de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de blokjes vlees snel aan alle kanten aan en temper dan de hittebron. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Bak vervolgens het vlees in pakweg 15 minuutjes gaar. Schenk na pakweg 8 minuten de champignonplakjes door het vlees. Roer tot slot de peterselie door het vlees/champignonmengsel. Kook, terwijl het vlees wordt gebakken, de roosjes van de bloemkool in pakweg 5 minuten in lichtgezouten water beetgaar. Giet hierna de roosjes af en laat ze goed uitlekken. Schep daarna het vlees/champignonmengsel met het braadvet in een voorverwarmde vuurvaste schaal. Verdeel de bloemkoolroosjes over dit mengsel. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Zet de schaal even onder de ovengrill. Serveer zodra de kaas is gesmolten. Heerlijk met een Chardonnay uit Zuid-Afrika...!

Gegratineerde Hamlappen Met Bloemkool En Champignons is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept