500 gram hamlappen 250 gram grote champignons 1 kleine bloemkool 25 gram boter 2 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 100 gram geraspte kaas (extra belegen) wat versgemalen peper en wat zoutVoorbereiding : Snijd de hamlappen in flinke dobbelstenen. Snijd vervolgens het bloemkooltje in roosjes. Snijd tot slot de schoongeborstelde champignons in plakjes.Voorbereiding : Verhit de boter en de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de blokjes vlees snel aan alle kanten aan en temper dan de hittebron. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Bak vervolgens het vlees in pakweg 15 minuutjes gaar. Schenk na pakweg 8 minuten de champignonplakjes door het vlees. Roer tot slot de peterselie door het vlees/champignonmengsel. Kook, terwijl het vlees wordt gebakken, de roosjes van de bloemkool in pakweg 5 minuten in lichtgezouten water beetgaar. Giet hierna de roosjes af en laat ze goed uitlekken. Schep daarna het vlees/champignonmengsel met het braadvet in een voorverwarmde vuurvaste schaal. Verdeel de bloemkoolroosjes over dit mengsel. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Zet de schaal even onder de ovengrill. Serveer zodra de kaas is gesmolten. Heerlijk met een Chardonnay uit Zuid-Afrika...!
Gegratineerde Hamlappen Met Bloemkool En Champignons is een recept van De Virtuele Keuken