750 gram half om half gehakt 2 sjalotjes of kleine uien 1 ei 1 beschuit 2 eetlepels fijngehakte peterselie circa 250 gram (diepvries)doperwten 20 gram boter 3 eetlepels zonnebloemolie 1/2 liter gezeefde tomaten (uit pak of blik) snufje nootmuskaat wat versgemalen peper en wat zoutVoorbereiding : Snipper de gepelde uien zo fijn mogelijk. Maak dan het gehakt aan met het ei, de verkruimelde beschuit, de uisnippers, wat peper en wat zout, wat nootmuskaat en de peterselie. Draai er met vochtig gemaakte handen balletjes van zo groot als een pingpongbal. De gehaktballetjes moeten stevig zijn en mogen niet uit elkaar vallen. Voeg, indien nodig, wat extra verkruimelde beschuit toe. Laat tot slot de doperwten ontdooien.Voorbereiding : Verhit de boter en de olie in een ruime koekenpan met opstaande rand of in een hapjespan. Bak hierin de gehaktballetjes snel rondom lichtbruin. Temper dan de hittebron en bak de balletjes in 15 minuten gaar. Giet de gezeefde tomaten bij de balletjes en voeg tevens de doperwten toe. Warm de tomatensaus en doperwten goed door en dien tot slot het gerecht op. Lekker met warm stokbrood of rijst. Een glas Tinto uit Valencia of een glas Shiraz uit Australië zorgt voor de finishing touch...!
Gehaktballetjes Met Doperwten In Tomatensaus is een recept van De Virtuele Keuken