800 gram runderlappen of sukadelappen 2 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder 50 gram boter 1 eetlepel olijfolie 2 grofgesneden uien 200 gram in blokjes gesneden groenten (papri; ka, courgette, wortel, kn 2 teentjes gekneusde knoflook 1 eetlepel gehakte italiaanse kruiden (oregano; , basilicum, rozemarijn o 50 gram tomatenpuree 3 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat 1 liter bouillon 1 glas witte wijn wat versgemalen peper en wat zoutVoorbereiding : Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een mengsel van boter en olijfolie. Voeg vervolgens de ui, de knoflook, de in blokjes gesneden groenten en de Italiaanse kruiden toe en laat een en ander even meebakken. Voeg tot slot de tomatenpuree, de tomaatblokjes en de witte wijn toe en laat deze ingrediënten even smoren. Giet hierna bijna alle bouillon erbij (restje bewaren) en breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en zet deze in een op 180º C voorverwarmde oven en laat daar de inhoud van de pan in ca. 2 uur gaar worden. Controleer af en toe of er niet te veel vocht verdampt. Zo ja, dan moet er nog wat bouillon worden toegevoegd. Als het vlees gaar is kan dit voorzichtig uit de pan worden genomen en in een mooie schaal worden geschept. Roer de saus glad en zeef deze dan over het vlees. Serveer met pasta.
Gestoofd Rundvlees (Manzo Brassato) is een recept van De Virtuele Keuken