4 kalfslapjes (elk o 2 eetlepels dijonmosterd 125 ml crème fraîche 250 gram gemengde paddestoelen 2 knoflookteentjes 50 gram boter 2 eetlepels olijfolie wat zout en wat versgemalen peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie 50 gram groene olijven zonder pitVoorbereiding : Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Maak vervolgens de knoflook schoon en pers deze uit. Bereiden: Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron en bestrooi het vlees met wat peper en zout. Bak hierna de kalfslapjes nog eens gedurende circa 3 minuutjes per kant. Ze dienen dan nét gaar te zijn (de juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees). Haal nu het vlees uit de pan en houd het warm door de lapjes toe te dekken met aluminiumfolie. Bak daarna in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg dan de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe en warm alles even goed door. Verdeel de lapjes vlees, de paddestoelen en de saus over de borden en strooi er peterselie over. Heerlijk met wat gekookte rijst en doperwtjes.
Kalfslapjes Met Champignons In Mosterdsaus (Escalope De Veau is een recept van De Virtuele Keuken