0.5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) 400 g geschrapte worteltjes 250 g champignons 7 lente-uitjes conimex wok olie 4 teentjes knoflook 400 g vleesreepjes conimex oestersausVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, en kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd de worteltjes in vrij dikke reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen. Pel en hak de teentjes knoflook fijn. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de worteltjes 5 minuten. Wok dan de champignons 2 minuten mee. Schep de groenten uit de wok en houd deze afgedekt warm. Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 5 minuten. Voeg de knoflook en de groenten toe, meng alles door elkaar en wok nog 1 minuut. Schep vervolgens de uitgelekte mie, de lente-uienringen en naar smaak (ca. 10 eetlepels) oestersaus erdoor. Wok nog 2 minuten. Verdeel over 4 kommen of borden.
Sjanghai Paddestoelenmie Met Oestersaus is een recept van De Virtuele Keuken