350 g panklare witte kool (c1000) 2 sinaasappels, geschild en in halve; partjes 1 limoen 4 el arachideolie 2 tl vloeibare honing tabasco peper, zout 150 g bospeen, geschrapt en in dunne plak; jes 3 stengels bleekselderij, dun geschaafd 1 rode ui, in ragdunne ringen 4 magere slavinken 75 g ongezouten cashewnotenVoorbereiding : Deze vezelrijke salade is heel gezond en zet de darmen aan het werk. Wilt u er een slanke salade van maken? Vervang de olie en de honing dan door magere yoghurt en 2 eetlepels sinaasappelsap. En als u er geen cashewnoten overdoet dan scheelt dat weer 120 kcal pp Kook de kool 2 min. in ruim water. Spoel hem in een vergiet af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de limoenrasp en het -sap, de olie, de honing en tabasco, peper en zout naar smaak. Schep de dressing met de sinaasappel, de wortel, de bleekselderij en de rode ui door de kool en zet de salade 30 min. in de koelkast. Bak de slavinken in de rest van de olie rondom bruin en in ± 15 min. helemaal gaar. Schep de cashewnoten door de salade. Serveer met de slavinken. Wijntip: Die Breedekloof, rosé, Zuid-Afrika, Droog P.p. 2290 kJ/545 kcal, 20 g eiwit, 40 g vet, 26 g koolhydraten