4 ongepaneerde varkensschnitzels 2 eetlepels citroenrasp het sap van 2 citroenen 100 gram boter 2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden sjalotjes 1/2 liter bouillon 1 eetlepel honing wat versgemalen peper en wat zoutVoorbereiding : Kruid de varkensschnitzels met wat peper en zout. Wrijf ze bovendien in met de citroenrasp. Verhit in een stoofpan de olijfolie en de boter en braad hierin het varkensvlees rondom goudbruin. Voeg dan de sjalotten erbij en laat deze even meebruinen. Draai hierna het vuur laag en giet het sap van 2 citroenen en de bouillon bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en dek de pan af. Laat een en ander op een matig vuurtje gedurende pakweg 20 minuten zachtjes stoven. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat dit op een warme plaats even rusten. Giet nu de honing bij de braadjus en laat deze zacht aan de kook komen. Leg tot slot de schnitzels op een verwarmde schaal en giet de braadjus door een zeef over het vlees. Serveer met sperzieboontjes met daarin gebakken spekjes en met gebakken aardappeltjes.
Stracotto Di Maiale Al Limone (Varkensvlees In Citroensaus) is een recept van De Virtuele Keuken