4.02 Dit recept stamt uit Piemont. De Italianen zeggen dat de Piemontezen - zoals veel bergbewoners - slechte praters zijn, maar dit meer dan goedmaken door de ernst waarmee ze zich op hun kookkunst storten. Zuinig met knoflook zijn ze niet en truffels komen in veel van hun recepten voor. De ui schillen en samen met de geschrapte wortelen in schijfjes snijden. De geschilde knoflook fijnmaken. De peterselie, selderij, rozemarijn- en salieblaadjes heel fijn hakken. Het spek in lardeerstroken snijden. Het vlees wassen en droogdeppen. Met het spek larderen (gebruik een lardeernaald of snijd simpelweg met een zeer scherp mes gleufjes in het vlees en vul die met het spek) en het vlees met keukengaren vastbinden, zodat het tijdens het stoven zijn vorm behoudt. Het vlees stevig door de bloem halen. Boter en olijfolie in een pan heet maken en daarin de uieringen kort fruiten en dan het vlees erbij leggen. De knoflook, wortelen en gehakte kruiden toevoegen. Met zout, peper, een beetje geraspte nootmuskaat, laurierblaadjes, tijm en een snufje suiker kruiden. Zo lang braden tot het vlees aan alle kanten een licht korstje krijgt. Een kopje wijn erbij gieten en de braadjus van de bodem losmaken. Het vlees enkele malen keren tot de wijn verdampt is. Dan de rest van de barolo (rode wijn) toevoegen. Het geheel afgedekt op een zacht vuur ca. 3 uur laten smoren. Aan het einde van de kooktijd het vlees uit de pan nemen en in vingerdikke plakken snijden. Warm houden. De saus, indien nodig, op een hoog vuur inkoken, door een zeef drukken en op smaak brengen. De saus over het vlees gieten. Zeer heet serveren. bron : De populairste buitenlandse recepten : Italië, Griekenland, Spanje, Joegoslavië en Hongarije :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0
4.02 von :Letzte Aender. :
5.0
4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712653,Kalorio
Brasato al vino (in rode wijn gesmoord rundvlees) is een recept van De Virtuele Keuken