150 gm chorizo in dikke plakken 300 gm rundergehakt 1 ui 1 rode en 1 groene paprika 2 rijpe bananen 1 bl mais (300 g, c-1000 selectie) 1 bl tomaatblokjes (400 ml) 1 eetlepel(s) hot peppersauce 1 theelepel(s) kaneelpoeder 2 theelepel(s) tijm 1 bl kidneybonen (a 400 g, jonker fris) 1 peper, zout Snijd de chorizo in blokjes en bak deze in een braadpan zachtjes uit. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. Laat het gehakt ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Laat de ma‹s uitlekken. Schep de ui, de paprika en de banaan door het gehakt en laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de ma‹s, de tomaatstukjes, de hot peppersauce, het kaneelpoeder, de tijm en de kidneybonen met vocht erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het nog ca. 5-10 minuten zachtjes sudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met stokbrood en een salade van ijsbergslamix. ca. 30 minuten. Per persoon 3550 kJ/850 kcal, 49 g eiwit, 35 g vet, 86 g koolhydraten Wijntip: Three Oaks California red wine. Smaakcode: rond en soepel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :