1 limoen 3 teentjes knoflook 4 runderbiefstukken a 175 gr 1 zout, peper 1 olie 1 pot salsa de la casa 250 gm langkorrelrijst 2 uien 1 vleestomaat 4 worteltjes 100 gm verse of diepvrieserwtjes 500 deciliter runderfond 1 courgette 1 groene paprika 1 bl supermais 1 koriandergroen Pers de limoen uit, pers de knoflook uit en roer de helft ervan door het sap met wat zout en peper. Bestrijk de biefstukken hiermee en laat ze een half uur marineren. Was de rijst, laat hem uitlekken en bak hem in olie glazig. Voeg een gesnipperd uitje met de helft van het restje knoflook toe en bak dit kort. Ontvel de tomaat en snijd hem in blokjes, schrap de worteltjes, snijd ze in plakjes en voeg die met de tomaat en de fond aan de rijst toe. Laat de rijst in 20 minuten gaar worden en zet de pan na 10 minuten op een vlamverdeler. Serveer met een kort in wat olie gestoofd mengsel van een gesnipperde ui, restje knoflook, reepjes courgette, reepjes paprika en ma‹skorrels uit blik. Bestrooi met koriandergroen. Rooster de gemarineerde biefstukjes onder de grill of op de barbecue aan beide kanten 3 minuten en serveer ze met Salsa de la Casa. Vooraf: Seviche de camarones Schep 200 gr grote of Noorse garnalen om met 1 dl limoensap en laat ze 4 uur marineren. Hak een sjalotje, 1 ontvelde tomaat, 1/2 groene paprika en 10 korianderblaadjes fijn en schep dit met 1/2 dl mayonaise bij de uitgelekte garnalen. Serveer in ijsbergslabladeren (op een bedje van fijngesneden ijsbergsla). Dessert: Mango con naranjas meng 3/4 dl water, 125 gr suiker, 1 dl sinaasappelsap en de geraspte schil van 1/2 sinaasappel en laat dit 5 minuten zacht koken. Voeg eventueel 3 eetlepels sinaasappellikeur toe. Snijd 2 net rijpe mango's van de pit, schil ze, snijd ze in parten, overgiet ze met de warme siroop en zet ze minstens 4 uur koel weg. Serveer met vanilleroomijs. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2