2 eetlepel(s) reuzel of olie 2 kleingesneden uien 2 uitgeperste teentjes knoflook 750 gm mager rundergehakt 1 bl ontvelde tomaten (ca. 225 gr) 4 eetlepel(s) tomatenpuree 1 laurierblad 1 theelepel(s) gedroogde oregano 1 theelepel(s) gemalen komijn 1 eetlepel(s) chilipoeder 1 ms cayennepeper of enkele druppels ta; basco 1/2 liter runderbouillon 1 zout 500 gm gekookte en uitgelekte bruine bone; n Verhit de reuzel of olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en braad dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin is. Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, het laurierblad, de oregano, de komijn, het chilipoeder, de cayennepeper, de bouillon en wat zout toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de bruine bonen toe en roer die door de gehaktsaus. Laat de Chili con carne door en door warm worden en serveer het gerecht onmiddellijk. Geef er tortilla's en een groene salade bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2