4 gedroogde chinese champignons 10 waterkastanjes 250 gm hamlappen 250 gm speklappen 2 lente-uitjes 1 ei 2 eetlepel(s) bloem 8 chinese koolbladeren 10 gr verse gember 500 deciliter kippebouillon 2 eetlepel(s) olie 1 teentje knoflook 1 theelepel(s) sesamolie 5 eetlepel(s) sojasaus 1/2 eetlepel(s) suiker 3 eetlepel(s) rijstwijn 2 eetlepel(s) maizena 1 zout 1 peper 1 theelepel(s) suiker 1 liter liter frituurolie Was de paddestoelen en week ze 30 minuten in warm water. Haal de steeltjes eraf en hak de kapjes fijn. Maal het vlees tot gehakt en marineer het 30 minuten in een marinade van 3 el sojasaus, 1/2 el suiker, 2 el rijstwijn, 2 el ma‹zena, zout en peper. Snijd de lente-uitjes, waterkastanjes en gember fijn en meng ze met de paddestoelen, 2 el bloem en 1 ei door het gehakt. Maak 4 ballen van het gehakt. Halveer de koolbladeren. Snijd het teentje knoflook fijn. Verhit de frituurolie en bak de gehaktballen 6 minuten. Roer 1/2 tl zout, 1 el rijstwijn, 2 el sojasaus, 1 tl suiker en wat peper tot een sausje. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de knoflook enkele seconden. Doe de koolbladeren, gehaktballen, bouillon en het sausje erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de wok. Laat nog 15 tot 20 minuten pruttelen. Voeg vlak voor het serveren nog een tl sesamolie toe. Garneer het gerecht met de koolbladeren. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2