2 flinke ribkarbonades 100 gm tauge 100 gm chinese kool 100 gm champignons 1 vijfkruidenpoeder 25 gm boter of enkele lepel olie 2 eetlepel(s) honing 2 eetlepel(s) ketjap 50 deciliter droge sherry 2 eetlepel(s) azijn 1 eetlepel(s) gembernat 150 deciliter kippebouillon 2 teentjes knoflook 1 fijngewreven spaanse peper 1 ma‹zena Maak een marinade van de ketjap, sherry, azijn, honing, gembernat, kippe- bouillon, knoflook en Spaanse peper. Marineer hierin de karbonades (liefst enkele uren). Haal ze er daarna uit en droog ze af met keukenpapier. Bak ze in de boter of olie mooi bruin in ca. 15 minuten. Kook de marinade en bind die met wat water aangelengde ma‹zena. Stoof inmiddel in een klein beetje boter de taug‚, Chinese kool en champig- nons 5 minuten. Doe daar een mespunt vijfkruidenpoeder bij. Leg de karbonades op een schaal, giet de saus erover en leg de groenten er omheen. Geef er rijst bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :