500 gm varkensvlees 1 plantenvet 1 grote ui 20 gm bloem 1/4 liter bouillon van bouillonblokjes 1/2 bl ananas (in stukjes) 1 eetlepel(s) sojasaus 1 eetlepel(s) azijn 1 zout 1 suiker 1 een snufje cayennepeper 1 (desgewenst ananas en kersen voor; de garnering) Bak het in dunne reepjes gesneden varkensvlees aan in plantenvet, neem het uit de pan en zet het op een warme plaats weg. Snijd de ui in stukjes en smoor die in het braadvet. Strooi er bloem over en laat dit even door bakken. Blus af met bouillon. Voeg er 6 el ananas-sap en de sojasaus bij en laat het even doorko- ken. Doe de uitgelekte stukjes ananas samen met de azijn bij de saus en breng dit op smaak met behulp van zout, suiker en cayennepeper. Verhit het vlees opnieuw in de saus en dien het direkt op. Eventueel met ananas en kersen. Eventuele toevoeging: 1 stuk klein gesneden gember en 1 el gembernat samen met een beetje tomatenketchup. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2