----Voor de velletjes:---- 100 gm bloem 1 losgeklopt ei 1 koud water ----Voor de vulling:---- 250 gm zeer mager varkensvlees, in reepje; s gesneden 100 gm garnalen, gekookt, gepeld en gehak; t 4 lente-uitjes, schoongemaakt en geh; akt 1 eetlepel(s) verse gember, gehakt 100 gm chinese kool, gewassen en in repen; gesneden 100 gm tauge 1 eetlepel(s) sojasaus 1 losgeklopt ei (12 stuks) Zeef de bloem boven een kom, doe er het losgeklopte ei en 15 ml water bij en klop stevig met een houten lepel. Kneed verder met de handen tot het deeg soepel en elastisch is, pak het in plastic en leg het minstens 4 uur in de koelkast. Als u het gaat uitrollen, moet het echter weer op kamertemperatuur zijn. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol van het deeg ‚‚n plak van 5 mm dikte. Snijd hieruit 12 gelijke vierkantjes van 15 X 15 cm. Dek die af met een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Bak de stukjes vlees in de wok in de hete olie even aan, voeg de rest van de ingredi‰nten toe, maar laat het losgeklopte ei staan om de pakjes mee dicht te plakken. Bak alles al omscheppend tot het door en door heet is en neem dan de pan van het vuur. Veem de vochtige doek weg en bestrijk de randen van 4 plakjes deeg met ei. Leg er een lepel vulling op, pak een punt van een deegplakje, vouw het over de vulling en sla beide zijkanten er overheen. Rol het nu stevig op en zorg dat de inhoud goed verzegeld zit. Doe hetzelfde met de overige plakjes deeg. Verhit de olie in de frituurpan tot 190 gr. C en bak 2 loempia's tegelijk mooi bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de loempia's heet en geef er een pittige saus naar keuze bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2