1 ei 4 eetlepel(s) olie 120 gm vlees (varken, kip, lam of rund) 2 eetlepel(s) sojasaus 1 theelepel(s) zout 1 1/2 theelepel(s) suiker 2 eetlepel(s) droge sherry 1 eetlepel(s) tomatenpuree 4 eetlepel(s) kippebouillon 1 snufje peper 2 eetlepel(s) spekvet 4 uien in ringen 1 uitgeperst teentje knoflook 1 fijngehakt stukje verse gember 360 gm sojascheuten (taug‚) 1/2 theelepel(s) ve-tsin Klop het ei en maak een kleine omelet met 2 el olie. Snijd het vlees in dunne reepjes en bak die 2 minuten op hoog vuur in 2 el olie. Voeg de suiker, sojasaus, tomatensaus en de helft van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut. Voeg de kippebouillon en peper toe en laat het mengsel koken. Roer 1/2 minuut en haal de dan pan van het vuur. Verhit het spekvet in een koekepan, voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak 1/2 minuut op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en besprenkel met zout. Roerbak op hoog vuur 2 minuten. Voeg het vlees met het braadvet toe en roer 1 minuut. Voeg de ve-tsin en de rest van de sherry toe en roerbak 1/2 minuut. Leg alles op dienschotel en versier met de in reepjes gesneden omelet. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :