Creools varkensvlees met rijst

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 gm varkenskarbonades zonder been 1 eetlepel(s) boter 2 rode spaanse pepertjes 200 gm uien 1/8 liter rode wijn 1/4 liter instant vleesbouillon 100 gm sojascheuten 1 ananas (ca. 1.2 kg) 1 peper, zout 3 theelepel(s) paprikapoeder 1 ms chilipoeder 250 gm langkorrelrijst Snijd het vlees in reepjes en bak het in porties in de hete boter aan. Maak de Spaanse pepertjes schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn. Pel de uien en hak ze grof, voeg ze bij het vlees en fruit ze even mee. Giet de wijn en de bouillon erbij en laat 40 minuten zachtjes pruttelen. Kook de rijst in dubbel zoveel water, leg het deksel op de pan, zet het vuur uit en laat nog 20 minuten verder stomen. Spoel de sojascheuten, voeg ze bij het vlees en laat ze nog 10 minuten mee stoven. Snijd de ananas in stukjes en voeg die bij het vlees. Verwarm ze even in de saus en breng deze op smaak met de kruiden. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712700,Kalorio

Creools varkensvlees met rijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Creools tonijnpannetje
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creools tonijnpannetje
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Creools lamspotje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept