600 gm varkenskarbonades zonder been 1 eetlepel(s) boter 2 rode spaanse pepertjes 200 gm uien 1/8 liter rode wijn 1/4 liter instant vleesbouillon 100 gm sojascheuten 1 ananas (ca. 1.2 kg) 1 peper, zout 3 theelepel(s) paprikapoeder 1 ms chilipoeder 250 gm langkorrelrijst Snijd het vlees in reepjes en bak het in porties in de hete boter aan. Maak de Spaanse pepertjes schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn. Pel de uien en hak ze grof, voeg ze bij het vlees en fruit ze even mee. Giet de wijn en de bouillon erbij en laat 40 minuten zachtjes pruttelen. Kook de rijst in dubbel zoveel water, leg het deksel op de pan, zet het vuur uit en laat nog 20 minuten verder stomen. Spoel de sojascheuten, voeg ze bij het vlees en laat ze nog 10 minuten mee stoven. Snijd de ananas in stukjes en voeg die bij het vlees. Verwarm ze even in de saus en breng deze op smaak met de kruiden. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :