6 grote champignons 50 gm gesmolten boter 500 gm verse spinazie 2 eetlepel(s) boter 1 peper 1 zout 1 bosje verse bieslook 1 theelepel(s) bloem 100 ml visfond 50 ml witte wijn 1 schepje koksroom 1 eetlepel(s) verse groen pepers 1/2 geperst teentje knoflook 1 eetlepel(s) vers gehakte bieslook 10 grote gamba's Met grote champignons bedoelen we champignons met een doorsnede van zo'n vijf centimeter. Koksroom is een gepasteuriseerde room die een hoge temperatuur kan verdragen en ideaal is om sauzen mee te binden. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze met zout en peper. Was de spinazie en laat deze kort slinken in de helft van de boter. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vul hiermee de champignons. Plaats ze hierna in een ovenvaste schaal. Smelt voor de saus de resterende boter en maak een roux met de visfond, de witte wijn en de koksroom. Voeg de pepers, de knoflook en de fijngesneden bieslook toe. Maak de gamba's schoon. Verwijder het darmkanaal, snijd ze in kleine stukjes en meng ze door de saus. Verwarm de oven voor op 200§ C. Verwarm ondertussen de saus in ongeveer vijf minuten op een zacht vuurtje. Plaats de champignons in de voorverwarmde oven gedurende tien minuten. Verdeel de champignons daana over de borden, giet de saus erover en steek een paar bieslooksprietjes in de saus. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2