1 venkel 2 trostomaten 16 zwarte olijven zonder pit 1 zakje verse dragon (15 g) 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) olijfolie met knoflook en chilipep; ers (monini) 1 zout 1 (versgemalen) zwarte peper 4 gerookte forelfiletsVoorbereiding (kan enkele uren van tevoren): Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen. In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak. Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren. Bereiden: Forelover vier bordjes verdelen. Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon. Lekker met sneetjes warme ciabatta.Voorbereiding ca. 15 minuten Bereiden ca. 5 minuten Prijs p.p. € 4,40 Bevat per eenpersoonsportie 190 kilocalorieën, eiwit 24 g, vet 10 g, koolhydraten 1 g wijncategorie 2 Salice 5alentino Bianco Bron: Allerhande 12-2002 TIP Vervang de dragon eventueel door kervel, of de forel door gerookte palingfilet. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3
0.1
2.2002 :Fingerprint : 26450889,459713020,Kalorio
Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa is een recept van De Virtuele Keuken