4 rijpe vleestomaten 4 ansjovisfilets 15 kappertjes, uitgelekt 2 lente-uitjes 120 gm brie of camembert, zonder korst 2 theelepel(s) karwijzaad(kummel) 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 1 enkele slablaadjes voor de garneri; ngVoorbereiding swijze: snijd de kapjes van de bolle kant van de tomaten , bewaar dit kapje,en hol ze voorzichtig uit met een theelepel. doe het vruchtvlees in een zeef en wrijf het met een houten lepel zodat de pitten achterblijven. het sap wordt voor de vulling gebruikt. leg de ansjovis in een schoteltje melk en laat ze 5-10 min trekken zodat het ergste zout verdwijnt. droog de stukjes vis met een keukenpapiertje af en hak ze zo fijn mogelijk. hak ook de lenteuitjes en kappertjes fijn. wrijf de kaas met een vork tot een pasta. vermeng de kaas met ansjovis , lente-uitjes,kappertjes karwijzaad tomantensap en klop het goed door . op smaak brengen met zout en peper, voorzichtig met zout ,rijkelijk met peper. de ansjovis is nl nog zout. schep met een kleine lepel de kaasvulling in de uitgeholde tomaten en zet ze op een schaal in de koelkast om door en door koud te laten worden. schik wat sla op een bord en zet de tomaat erop. dek ze af met het tomatendekseltje Serveertips: giet een vinaigrette naar keuze over de sla, serveer met versgebakken bruine broodjes. variatie: gebruik cottagecheese of uitgelekte magere kwark ipv kaas. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :