100 gm katenspek 1 ui 2 aardappelen 75 gm wortel 2 stengels bleekselderij 15 gm boter of margarine 750 ml kippebouillon 1/2 pakje gezeefde tomaten (a 250 g) 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel 100 ml slagroom 1 zout 1 peper 100 gm geraspte extra belegen goudse kaas Snij het spek in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Was en schrap de wortel en snij deze in plakjes. Was de bleekselderij en snij deze in dunne boogjes. Verhit de boter of margarine in een soeppan. Bak het spek met de ui op een laag vuur ca. 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes, wortel en bleekselderij toe en laat dit kort meebakken. Giet de bouillon en de gezeefde tomaten erbij en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer het aardappelzetmeel met de slagroom los en voeg het al roerend aan de soep toe, zodat deze enigszins bindt. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 soepborden. Bestrooi het met de geraspte kaas. Bron: Het Nederlands Zuivelbureau :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :